Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!

Op donderdag 18 januari komt Mad Science een spannende wetenschap & techniekshow verzorgen op basisschool Pastoor Galamaschool te ‘S Heerenberg!

Aan de hand daarvan kunnen de kinderen zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap & techniekcursus.

De kinderen van groep 3 t/m 8 gaan dan 4 bijeenkomsten aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding.

Na iedere les krijgen de kinderen een pakketje en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en te experimenteren. De activiteiten vinden plaats in een lokaal op de school.

Data van de cursus:

-          Donderdag 01-03-2018                                Donderdag 08-03-2018

-          Donderdag 15-03-2018                     Donderdag 22-03-2018

Inschrijven kan tot 2 februari via http://nederland.madscience.org

Cursusgroep vol = vol, wees er dus snel bij!

De kosten zijn voor 6 lessen € 69,50 per kind.

Groep 5A: donderdag 25 januari  9.30 – 11.00 uur naar -40 Celsius in Varsselder

9.10 uur vertrekken; Ouders mogen mee.

Inloopavond groepen 5 t/m 8

Op dinsdagavond 16 januari houden wij voor de ouders van de groepen 5 t/m 8 een inloopavond op school. (stond al opgenomen in de schoolkalender) We willen de ouders de gelegenheid bieden te kijken hoe hun kind in de klas werkt. Het is de bedoeling dat u samen met uw kind op deze avond komt, zodat u samen naar zijn/haar schriftelijk werk kunt kijken. De inloopavond is van 19.00 tot 20.00 uur.

U bent van harte welkom op deze avond.

Wat was het een geweldige Kerstmarkt. Wat was het overweldigend druk. En wat een opbrengst :€ 1092,32 !!!!Fantastisch. Wat zullen de kinderen in Gambia er blij mee zijn.
Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd en dat zijn heel veel mensen, groot en klein.
Een bijzondere dank aan de ouderraad. En fijn dat Cresendo kerstliederen speelde. Ook de midwinterhoornblazers gaven de avond een bijzondere sfeer. En natuurlijk onze Kerstman en Kerstvrouw.
Dank ook aan alle gulle gevers, die fantastische prijzen beschikbaar hebben gesteld. Dank, dank, dank aan iedereen die de kerstmarkt heeft bezocht.
Wij wensen iedereen hele fijne dagen en een gezond 2018 toe.

Lieve kinderen van de Galamaschool,

Wat waren wij blij met alle supermooi beschilderde en versierde glazen potjes die jullie gemaakt hebben voor Wereld Lichtjes Dag. Want op Wereld Lichtjes Dag heb je heel veel potjes nodig waar je een kaarsje in kunt laten branden. En dat hadden we nooit alleen gekund. Hartstikke goed dat jullie ons daarmee hebben geholpen!

Omdat het vorige week zondag heel erg slecht weer was konden we de herdenking alleen niet buiten houden zoals de bedoeling was, maar dat was helemaal niet erg. We hebben de zaal van de Gracht prachtig verlicht met wel 600 potjes met kaarsjes, allemaal door jullie gemaakt. Iedereen die is geweest vond het heel erg mooi.

Op de foto’s kunnen jullie een klein beetje zien hoe het eruit zag. En op facebook is er op de pagina van Stichting Loek Helpt een filmpje te vinden over Wereld Lichtjes Dag.

Misschien zie je jouw potje er ook wel bij…

Nogmaals bedankt van ons.

Geniet maar lekker van alle gezellige feestdagen en de Kerstvakantie.

Organisatie Wereld Lichtjes Dag “Samen herdenken …”

Gerard en Anke

Bertil en Monique