Lootjes trekken en een surprise maken.

Op 5 december vieren we op school het Sinterklaasfeest. Sinterklaas brengt dan cadeautjes mee voor de kinderen. Sinterklaas is erg druk in die tijd, dus de kinderen in de groepen 5 t/m 8 trekken lootjes. Ze kopen een cadeautje ( € 5,-) en maken zelf een surprise en een gedicht voor een medeleerling.

De afspraak is dat iedere leerling een surprise en een gedicht maakt voor de medeleerling. Sinterklaas wil geen enkel kind teleurstellen, dus iedereen moet zich aan deze afspraak houden. Ideeën voor een surprise kun je ook vinden op het internet.

De surprises mogen vanaf maandag 27 november worden ingeleverd op school.

Uiterste datum van inleveren is  vrijdag 1 december. Graag geen naam op de surprise, maar op het gedicht. ( zo blijft het spannend)

Veel plezier allemaal met het knutselen en rijmen.

Op 10 december wil de Stichting “Loek helpt” in ’s-Heerenberg meedoen met wereldlichtjesdag. Een dag waar binnen elke tijdzone ter wereld om 19:00 lichtjes aangestoken worden om overleden kinderen te herdenken. Ze willen niet alleen de kinderen herdenken maar ook stilstaan bij Opa / Oma / Vader / Moeder en anderen.

De laan naar het kasteel toe  gaan ze verlichten met groentepotjes en waxinelichtjes die door kinderen van de drie basisscholen in ’s-Heerenberg versierd zijn. We willen hier graag aan meewerken.

We vragen u daarom uw kind een glazen (groente) pot mee te geven naar school. We gaan deze potten versieren voor de stichting. Na 10 december komen de potten weer terug naar school.

Collectanten gezocht voor de Sinterklaascollecte

We zoeken ouders die voor onze school willen helpen met de Sinterklaascollecte. Alle basisscholen in 's-Heerenberg helpen mee om het Sinterklaasfeest op school en in de stad mogelijk te maken. Wie helpt????

Beste ouders,

Mijn naam is Daisy Birahy, jeugdverpleegkundige vanuit GGD Noord- en Oost Gelderland, gekoppeld aan basisschool Pastoor Galama te ‘s-Heerenberg. Naast de reguliere contactmomenten houd ik een aantal keer per schooljaar open inloopspreekuren op school. U kunt binnen lopen voor bijvoorbeeld vragen rondom opvoeding en gezondheid, de lengte en het gewicht van uw kind, maar ook voor een gehoor- en ogentest.

Datum inloopspreekuur

Woensdag 15 november ’17

Woensdag 31 januari ’18

Woensdag 4 april ’18

Woensdag 20 juni ’18

08:30u-09:00u

clip_image002.gifDaarnaast kunt u per onderstaande contact gegevens contact met mij opnemen.

Een vriendelijke groet en wellicht tot ziens,   Daisy Birahy

Jeugdverpleegkundige GGD Noord- en Oost Gelderland

Deventerstraat 19A
7311 BH Apeldoorn
7300 AB Apeldoorn

T. 088 - 443 35 14 (direct)
T. 088 - 443 30 00 (algemeen)

Voorlichtingen voortgezet onderwijs

De Achterhoekse scholen voor voortgezet onderwijs hebben besloten om de voorlichting over de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs dit jaar op twee centrale plekken te organiseren en niet meer op iedere basisschool. Voor onze school is dit op:

13 november 2017 , 19.30 -21.15 uur DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Op deze avond zullen de volgende scholen zich presenteren:

Almende College Silvolde/Ulft             Prakticon Doetinchem              Metzo College

AOC Oost                                            Rietveld Lyceum

VSO Isselborgh                                    CSG Schaersvoorde

Ludger College                                     Ulenhofcollege

U krijgt na de herfstvakantie meer informatie over deze avond.

In verband met deze avond zal zullen de oudergesprekken voor groep 8 plaatsvinden in de week van 6 november.